Sposób przygotowania:
Ciasto z orzechami 7
Ciasto: Mąkę przesypać na stolnicę i wrzucić masło. Posiekać nożem. Wsypać szczyptę soli i cukier puder. Następnie wybić jajka oraz żółtko i wlać śmietanę.Dodać proszek do pieczenia i wszystko dokładnie zagnieść. Podzielić ciasto na dwie części i do jednej dodać kakao i ponownie zagnieść. Orzechy pokruszyć na mniejsze kawałeczki. Na patelni roztopić masło i miód,wsypać orzechy,zasmażyć. Ciasto kakaowe wyłożyć na blaszkę i rozprowadzić po całości. Na wierzch przełożyć orzechy z patelni. Porcje jasną ciasta wyłożyć na drugą blaszkę. Piec w piekarniku ok 15-20 minut w 180 stopniach. Krem: Budyń rozrobić według przepisu na opakowaniu na mleku. Ostudzić. Margarynę zmiksować z cukrem pudrem na puch. Dodać kawę rozpuszczalną i po łyżce budyniu aż do wykorzystania całego budyniu. Na upieczony jasny spód wyłożyć krem i przełożyć na wierzch ciasto z orzechami. Polać polewą czekoladową. Wstawić do chłodnego miejsca.