Sposób przygotowania:
Delikatna pieczeń drobiowa
Mięso nacieramy solą i pieprzem, okładamy plasterkami boczku i mocno związujemy. Układamy w brytfannie, okładamy pokrojonymi w ćwiartki cebulkami i po wlaniu 1/2 szklanki rosołu pieczemy 1 godzinę w temperaturze 175 *C.W czasie pieczenia podlewamy resztą rosołu.Gotujemy brokuły podzielone na różyczki, kroimy pieczarki w plasterki.Wyjmujemy pieczeń i okręcamy ją folią aluminiową po czym odkładamy na 10 minut.Wywar z mięsa przecedzamy, zagotowujemy i zagęszczamy śmietaną z mąką.Znów zagotowujemy.Wsypujemy zieleninę i doprawiamy sola i pieprzem.Obsmażamy pieczarki, dodajemy do nich brokuły.Mięso kroimy i podajemy z jarzynką lekko polane sosem.Dekorujemy pomidorem. Podajemy z ziemniakami.Smacznego!