renatka1

renatka1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 558]

Dorsz na warzywach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smakowite połączenie ryby i warzyw

Dorsz na warzywach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Dorsz na warzywach

 

Sposób przygotowania:

Dorsz na warzywach
Ziemniaki ugotować w mundurkach przez 10 minut, ochłodzić, obrać i pokroić na niezbyt małe kawałki. Rukolę umyć osuszyć i poddusić na maśle z plasterkami czosnku. W naczyniu żaroodpornym ułożyć ziemniaki, na to rukola z czosnkiem , nastepnie drobno posiekana papryka biała. Kolejną warstwą jest ryba w kawałkach, posypana solą, pieprzem i curry. Posypać zapiekanke serem żółtym i polać śmietaną, a następnie zapiec przez ok. pół godziny w 200 stopniach.
Dorsz na warzywach
Umytą rukolę poddusić na maśle prze parę minut
Dorsz na warzywach
Pokrojony w plasterki czosnek dodać do rukoli
Dorsz na warzywach
Ułożyć ziemniaki na to rukola z czosnkiem
Dorsz na warzywach
Teraz kolej na paprykę i rybę posypaną przyprawami