Sposób przygotowania:
Drobiowe Sznycle
► Filety okroić, delikatnie rozklepać tłuczkiem do mięsa, posolić, popieprzyć, posypać czosnkiem ( w proszku ) obtoczyć w rozbitym, rozczepanym jajku i bułce tartej / odstawić do lodówki /. ► Pieczarki umyć, pokroić w plastry i podsmażyć na maśle, po odparowaniu powstałej przy smażeniu wody przyprawic solą, pieprzem, maggi i na sam koniec domieszać śmietanę. ► Filety smażyć na gorącym tłuszczu z obu stron, następnie ułozyć je na wyłożonej papierem do pieczenia blasze, każdy filet obłozyć porcją usmażonych pieczarek i przykryć plastrem toaster sera. ► Włozyć do podgrzanego piekarnika na około 10 minut 180C / Termoobieg /. aż się ser lekko stopi, ja jadłem z frytkami.