Sposób przygotowania:
Enchiladas z kurczakiem i sosem czosnkow
Mieso pokroic w małe kawałeczki podłuzne, Papryki w paski, seler w pierścienie, cebule w kostke, czosnek i ppryczkę drobno. Rozgrzac oliwe, wrzucic mieso, obsmażyć, dodac papryke, cebulę, czosnek, papryczke chilli, seler. Posypać kuminem, solą, piprzem, przyprawa do kuchni meksykańskiej. Dodac pokrojonego drobno pomidora.Smazyc az warzywa troche zmiękna. Dac passate klub przecier (koncenrat), wymieszac, dodac sos sojowy, oregano, liscie szpinaku, kukurydzę. Chwile poddusic razem. Ser zetrzeć na tarce. Na placku na brzegu położyc troche nadzienia, posypac serem, zwianąc w rulon dac na talerz. Z druga tortilla tak samo. Obie posypac serem i dac do piekarnika na 180st az ser sie stopi. W meidzyczsie zrobis so czosnowy z połaczenia jogurtu, przecisniętych ząbków czosnku i zioł: oregano, bazylia, natka pietruszki. Tortille podawac z sosem czosnkowym i salsą pomidorowa (pomidory w kostke, do tego drobno czerwona cebula i sok z limonki, pieprz).