Sposób przygotowania:
Fale dunaju wegług Kasi
Przygotowujemy ciasto. Margarynę ucieramy mikserem razem z cukrem. Następnie dodajemy po jednym żółtku oraz po troszeczku mąki wymieszanej razem z proszkiem do pieczenia. Na końcu do masy dodajemy ubitą na sztywno pianę z białek. Delikatnie mieszamy. Masę dzielimy na dwie równe części. Jedną część wylewamy na blaszkę, a do drugiej dodajemy kakao oraz śmietanę. Mieszamy. Ciemne ciasto wykładamy na blaszę z jasnym ciastem. Na cieście układamy kawałki jabłek. Pieczemy około 50 minut w temp. 170 stopni. Z mleka oblewamy 1/2 szkl, resztę zagotowujemy. W pozostawionym mleku mieszamy mąki oraz cukier waniliowy. Wlewamy do gotującego się mleka, mieszamy i chwilę gotujemy. Budyń studzimy. Masło ucieramy z cukrem pudrem. Dodajemy po troszeczku zimnego budyniu. Gotowy krem wykładamy na upieczone ciasto z jabłkami, wyrówniujemy. Z podanych składników gotujemy polewę. Gęstą, przestudzoną polewę rozprowadzamy na wierzchu ciasta.