Sposób przygotowania:
Faszerowane bułki
Grzyby namocz i obgotuj. Boczek i cebulę pokrój w kostkę i podsmaż. Dodaj podgotowane i posiekane grzyby. Nadal chwilę smaż, dopraw do smaku solą i pieprzem. Gdy farsz przestygnie dodaj starty żółty ser i wymieszaj. Drożdże rozmieszaj z cukrem na płynną masę. Dodaj do nich mleko o temperaturze pokojowej, sól, margarynę, mąkę i kaszę i wyrób ciasto. Wyrobione ciasto przykryj ściereczką do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi swoją objętość chwilę jeszcze je wyrób. Ciasto wałkuj na placki grubości około 5-6 mm, wycinaj kwadraty o bokach około 20 cm. Na brzegu każdego placka połóż po dwie łyżki farszu, zawiń w roladę. Każdą bułkę połóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, natnij każdą z wierzchu na krzyż. Z wierzchu posyp startym serem, pieprzem cayenne i oprósz czarną solą. Bułki przed posypaniem sera możesz bułki posmarować rozmąconym jajkiem. Bułki odstaw do wyrośnięcia. Wyrośnięte bułki piecz w temperaturze 160 stopni przez 30 - 35 minut.
evita0007