Sposób przygotowania:
Filet de dinde avec des cerises
Sznycle z indyczej piersi umyj, osusz ręcznikiem papierowym, delikatnie rozklep. Oprósz solą, pieprzem, listkami tymianku. Na kraju sznycla połóż twarde zimne masło oraz zamrożone wiśnie HORTEX (4-5 szt na każdą porcję mięsa). Zwiń roladki, każdą przewiń plastrami boczku, który będzie utrzymywał mięso a także zapewni tłuszcz, zapobiegając jego wyschnięciu. Każdą porcję ułóż delikatnie na blaszce wyłożonej pergaminem. Włóż do piekarnika nagrzanego do 170°C na 30-35 minut. W międzyczasie przygotuj dodatek w postaci ciastka wytrawnego. Por umyj osusz, posiekaj drobno i przesmaż na maśle z dodatkiem śmietanki. Z arkusza ciasta francuskiego wytnij kostki 5 x 5 cm, na każdej ułóż łyżeczkę pora. Włóż do piekarnika na 15 minut przed końcem pieczenia filetów. Pamiętaj o serwowaniu dania z lekką sałatką.