Sposób przygotowania:
Francuskie zrazy z serem
Sznycle umyć, osuszyć, natrzeć solą, pieprzem i posmarować musztardą. Grzyby oczyścić, umyć, pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny, wymieszać z serem. Piekarnik rozgrzać do 180stopni. Farsz wyłożyć na mięso, sznycle zwinąć i związać nicią. Cebulę obrać, umyć, pokroić w kostkę. Zrazy zrumienić na oleju w brytfannie. Dodać cebulę, koncentrat, wino, bulion, zioła i liście laurowe. Przykryć i dusić 30minut w piekarniku. Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne, dodać do mięsa, dusić jeszcze 20minut. Zrazy wyjąć z sosu, usunąć nici. Pomidory umyć, pokroić, dodać do sosu, zagotować. Doprawić solą i pieprzem. Zrazy podawać z sosem.