Sposób przygotowania:
gołąbki mniej kaloryczne a też smaczne
Gotujemy mięso z warzywami doprawiając jak na rosół. Mięso po wystudzeniu wraz z warzywami przepuszczamy przez maszynkę. Wywar przecedzamy i gotujemy na nim ryz, kasze oraz rozklejamy płatki owsiane.
Wszystko razem mieszamy i jeszcze ewentualnie doprawiamy.
Zawijamy w podgotowane liście kapusty białej lub pekińskiej.
przygotowanie sosu:
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i drobnznegoo pokroić. Połączyć z sokiem i gotować przez chwilę, doprawić czosnkiem, maggi/lubczyk, solą, pieprzem i cukrem/miód.
Tak przygotowanym sosem polewamy i pieczemy gołąbki.
Wszystko razem mieszamy i jeszcze ewentualnie doprawiamy.
Zawijamy w podgotowane liście kapusty białej lub pekińskiej.
przygotowanie sosu:
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i drobnznegoo pokroić. Połączyć z sokiem i gotować przez chwilę, doprawić czosnkiem, maggi/lubczyk, solą, pieprzem i cukrem/miód.
Tak przygotowanym sosem polewamy i pieczemy gołąbki.