Sposób przygotowania:
Gołąbki z włoskiej kapusty z rozmarynowym sosem
Z kapust wycinamy głąby, wrzucamy do wrzącej wody i potem co trochę wyciągamy kolejne wierzchnie liście, by były elastyczne, dobre do zwijania. Po ostudzeniu odkrawamy jeszcze te grubsze części łodyg liści. Mięso mielimy, przekładamy do miski, dodajemy ugotowany ryż i kaszę, pokrojoną w kostkę cebule, jajka oraz sól, pieprz jarzynkę do smaku - dokładnie mieszamy. Farsz nakładamy na brzeg liści kapusty i zawijamy i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Ściśle ułożone gołąbki posypujemy Kucharkiem i zalewamy wodą, przykrywamy i pieczemy ok 80 minut. Do garnka wlewamy wodę, wrzucamy kostkę rosołową i czekamy aż się zagotuje. Następnie wrzucamy kilka gałązek świeżego rozmarynu oraz przecier pomidorowy. Doprawiamy do smaku. Zdejmujemy z ognia i zabielamy śmietaną. Gorące gołąbki polewamy sosem i jemy.