Sposób przygotowania:
Gulasz drobiowo warzywny
Fasolkę szparagową umyć, odciąć końcówki, pokroić na 4cm kawałki, podgotować (fasolka powinna być lekko twarda).
Cebulę pokroić w drobną kosteczkę, marchew i pietruszkę obrać, zetrzeć na tarce na grubych oczkach, poddusić w rondelku na łyżce masła, gdy zacznie się przypiekać zalać 3/4 szklanki wody.
Do odsączonej fasolki szparagowej dodać podduszone warzywa, pokrojone w plasterki pieczarki, ziele angielskie, liść laurowy, dolać szklankę wody, gotować na małym ogniu ok 5-7 minut..
Piersi z kurczaka umyć, pokroić w grubą kostkę, przyprawić solą, pieprzem, sosem sojowym papryką w proszku, podsmażyć na oleju. Gotowe mięso dodać do gotujących się warzyw.
Wymieszać fix do gulaszu z 500ml wody wlać do gulaszu, gotować ok 7-10 minut na małym ogniu.
Podawać z kluskami śląskimi lub z chlebkiem. Smacznego!!!!
Cebulę pokroić w drobną kosteczkę, marchew i pietruszkę obrać, zetrzeć na tarce na grubych oczkach, poddusić w rondelku na łyżce masła, gdy zacznie się przypiekać zalać 3/4 szklanki wody.
Do odsączonej fasolki szparagowej dodać podduszone warzywa, pokrojone w plasterki pieczarki, ziele angielskie, liść laurowy, dolać szklankę wody, gotować na małym ogniu ok 5-7 minut..
Piersi z kurczaka umyć, pokroić w grubą kostkę, przyprawić solą, pieprzem, sosem sojowym papryką w proszku, podsmażyć na oleju. Gotowe mięso dodać do gotujących się warzyw.
Wymieszać fix do gulaszu z 500ml wody wlać do gulaszu, gotować ok 7-10 minut na małym ogniu.
Podawać z kluskami śląskimi lub z chlebkiem. Smacznego!!!!
Śliweczka
Natala1210
karita
Jojo
luna
:)))) to tak jak ja.
iwi69
Ja tez tak sadze.