wedith1

wedith1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Gulasz drobiowo warzywny

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Smaczne, syte, super smakuje z kluskami śląskimi :)

Gulasz drobiowo warzywny

Składniki:

Gulasz drobiowo warzywny

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz drobiowo warzywny
Fasolkę szparagową umyć, odciąć końcówki, pokroić na 4cm kawałki, podgotować (fasolka powinna być lekko twarda).

Cebulę pokroić w drobną kosteczkę, marchew i pietruszkę obrać, zetrzeć na tarce na grubych oczkach, poddusić w rondelku na łyżce masła, gdy zacznie się przypiekać zalać 3/4 szklanki wody.

Do odsączonej fasolki szparagowej dodać podduszone warzywa, pokrojone w plasterki pieczarki, ziele angielskie, liść laurowy, dolać szklankę wody, gotować na małym ogniu ok 5-7 minut..



Piersi z kurczaka umyć, pokroić w grubą kostkę, przyprawić solą, pieprzem, sosem sojowym papryką w proszku, podsmażyć na oleju. Gotowe mięso dodać do gotujących się warzyw.



Wymieszać fix do gulaszu z 500ml wody wlać do gulaszu, gotować ok 7-10 minut na małym ogniu.



Podawać z kluskami śląskimi lub z chlebkiem. Smacznego!!!!