Sposób przygotowania:
Gulasz drobiowy z jarzynami
Mięso pokroić w kostkę . Posolić , popieprzyć , posypać mieloną papryką , skropić sosem sojowym . Delikatnie wymieszać . Zostawić na 30 minut . Marchew , pietruszkę , seler utrzeć na grubej tarce jarzynowej . Porę i cebulę drobno usiekać . Rozgrzać oliwę i smażyć mięso aż się zarumieni . Do garnka wrzucić mięso , jarzyny , cebulę , przyprawy. Zalać wodą tak aby przykryła mięso . Dusić 1 ½ godziny . Zrobić rumianą zasmażkę z masła i mąki . Dodać do gulaszu . Doprawić .
luna
msewka
Bardzo je lubię i myślę, że powinno pasować.
Babciagramolka
Oczywiście , że tak - ja też kupuję kawałek filetu z indyka ( biorę większą pierś - dzielę na potrawkę , sznycle itp - a boki kroję na gulaszowe ) albo kupuję gulaszowe .
eli_555