kamazka439

kamazka439

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 515]

Książka Kucharska: Sosy Łowicz w nowej odsłonie

Gulasz łowicki po meksykańsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

smaczny i szybki obiad...

Gulasz łowicki po meksykańsku

Składniki:

Gulasz łowicki po meksykańsku

 

  • Mięso z szynki (morze być wieprzowe lub wołowe)
  • Cebula 4 szt
  • Papryka czerwona 1 szt
  • Groszek konserwowy
  • Kukurydza konserwowa
  • Fasola biała konserwowa
  • Czosnek granulowany
  • Przyprawa do gulaszu
  • Przyprawa curry
  • Pieprz
  • Przyprawa do dań chińskich
  • Warzylion
  • Kostka rosołowa
  • Sok z ½ cytryny
  • Listek laurowy
  • Ziele angielskie
  • Mąka ziemniaczana
  • sos Łowicz słodko kwaśny
  • Ryż

 

Sposób przygotowania:

Gulasz łowicki po meksykańsku
Mięso wypłukać, odsączyć, pokroić w grubą kostkę, podsmażyć na patelni. Przełożyć do garnka z gotującą się wodą, dodać kostkę rosołową, listek laurowy i ziele angielskie. Gotować aż mięso będzie miękkie. Następnie podsmażyć na tym samym tłuszczu co się smażyło mięso cebulę pokrojoną na ćwiartki, dodać do mięsa oraz paprykę pokrojoną w duże kawałki. Wszystko jeszcze razem dusić około 15 minut, na koniec dodać słoik sosu Łowicz oraz groszek, kukurydzę i fasolę. Doprawić do smaku, dodać jeszcze sok z cytryny i na samym końcu zaprawić łyżką mąki ziemniaczanej.Podawać z ryżem.