Zgobisz

Zgobisz

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 402]

Gulasz Wołowo / Wieprzowy.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Gulasz wołowo - wieprzowy duszony z pieczarkami - podany z ryżem i ogórkami kiszonymi.

Gulasz Wołowo / Wieprzowy. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Gulasz Wołowo / Wieprzowy.

 

  • 800 g. mięsa na gulasz ( wołowe - wieprzowe / pół na pół )
  • tłuszcz do smażenia ( masło pół na pół z margaryną )
  • 100 g. pieczarek ( pokrojone w plastry )
  • 1 mała cebula ( pokrojona w kostkę )
  • 5 ząbków czosnku ( posiekane )
  • 4 łyżeczki musztardy
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 1 duży Liść laurowy
  • ½ ostrej peperoni ( drobno posiekać )
  • przyprawa do gulaszu
  • sos worcestershire ( do smaku )
  • słotka i ostra papryka ( w proszku )
  • przyprawy: sól / pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz Wołowo / Wieprzowy.
► Mięsa umyć, wytrzeć papierowym ręcznikiem, pokroić w średnią kostkę, przyprawić, solą, pieprzem, paprykami, przyprawą do gulaszu, dodać musztardę / wymieszać / i odstawić na 2 godziny do lodówki. ► Cebulę i czosnek zeszklić na patelni i przełożyć na talerzyk, do tej samej patelni wrzucić, liść laurowy ziele angielskie i na dużym ogniu obsmażyć na rumiano, wpierw mięso wołowe i / przełożyć na talerz /, następnie mięso wieprzowe aż mięsa będą prawie miękkie ( ale żeby się nie rozpadały ). ► Połączyć mięsa, dodać cebulę, czosnek, pieczarki, peperoni i dusić na małym ogniu pod przykryciem do miękkości, zagęścić sos mąką, dodać przecier pomidorowy, sos worcestershire i doprawić do smaku.
Gulasz Wołowo / Wieprzowy.
Cebulę pokroić w kostkę - czosnek posiekać - zeszklić na patelni i przełożyć na talerz - mięsa osobno obsmażyć na rumiano.
Gulasz Wołowo / Wieprzowy.
Mięso przyprawić - solą - pieprzem - paprykami i przyprawą do gulaszu - dodać musztardę - wymieszać i odstawić do lodówki.
Gulasz Wołowo / Wieprzowy.
Mięsa umyć - wytrzeć papierowym ręcznikiem i pokroić w średnią kostkę.