Sposób przygotowania:
Gulasz Wołowo / Wieprzowy.
► Mięsa umyć, wytrzeć papierowym ręcznikiem, pokroić w średnią kostkę, przyprawić, solą, pieprzem, paprykami, przyprawą do gulaszu, dodać musztardę / wymieszać / i odstawić na 2 godziny do lodówki. ► Cebulę i czosnek zeszklić na patelni i przełożyć na talerzyk, do tej samej patelni wrzucić, liść laurowy ziele angielskie i na dużym ogniu obsmażyć na rumiano, wpierw mięso wołowe i / przełożyć na talerz /, następnie mięso wieprzowe aż mięsa będą prawie miękkie ( ale żeby się nie rozpadały ). ► Połączyć mięsa, dodać cebulę, czosnek, pieczarki, peperoni i dusić na małym ogniu pod przykryciem do miękkości, zagęścić sos mąką, dodać przecier pomidorowy, sos worcestershire i doprawić do smaku.