anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Gulasz wołowy z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Gulasz wyszedł wyjątkowy i choć było go dużo to całość została dziedziną ze smakiem. Smakuje obłędnie.

Gulasz wołowy z grzybami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Gulasz wołowy z grzybami

 

Sposób przygotowania:

Gulasz wołowy z grzybami
Mięso umyć i osuszyć pokroić w kostkę, obtoczyć w mące i partiami usmażyć na patelni z dodatkiem tłuszczu, mięso przełożyć do większego garnka i zalać wodą, a na patelni z mięsa zeszklić pokrojoną drobno cebulę.

Całość dusić na małym ogniu dodać listki laurowe, ziele angielskie i czosnek,obrana i pokrojoną w plastry marchew oraz cebulę dusić do miękkości mięsa około 80 minut.

Na patelni rozgrzać łyżkę masła i dodać oczyszczone i pokrojone w kostkę grzyby smażyć około 20 minut dodać do gulaszu. Całość doprawić solą i pieprzem.

Na sam koniec podsmażyć na patelni fasolkę szparagową i dodać do całości. Zagotować. 
Gulasz wołowy z grzybami
mięso otoczone w mące w po usmażeniu wytworzy smaczny sos
Gulasz wołowy z grzybami
grzyby należy podsmażyć osobno przed dodaniem.