Sposób przygotowania:
Gulasz wołowy z grzybami
Mięso umyć i osuszyć pokroić w kostkę, obtoczyć w mące i partiami usmażyć na patelni z dodatkiem tłuszczu, mięso przełożyć do większego garnka i zalać wodą, a na patelni z mięsa zeszklić pokrojoną drobno cebulę.
Całość dusić na małym ogniu dodać listki laurowe, ziele angielskie i czosnek,obrana i pokrojoną w plastry marchew oraz cebulę dusić do miękkości mięsa około 80 minut.
Na patelni rozgrzać łyżkę masła i dodać oczyszczone i pokrojone w kostkę grzyby smażyć około 20 minut dodać do gulaszu. Całość doprawić solą i pieprzem.
Na sam koniec podsmażyć na patelni fasolkę szparagową i dodać do całości. Zagotować.
Całość dusić na małym ogniu dodać listki laurowe, ziele angielskie i czosnek,obrana i pokrojoną w plastry marchew oraz cebulę dusić do miękkości mięsa około 80 minut.
Na patelni rozgrzać łyżkę masła i dodać oczyszczone i pokrojone w kostkę grzyby smażyć około 20 minut dodać do gulaszu. Całość doprawić solą i pieprzem.
Na sam koniec podsmażyć na patelni fasolkę szparagową i dodać do całości. Zagotować.