szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

gulasz wołowy z kaszą jaglaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

gulasz z kaszą jaglaną dla tych co lubia najeść sie do syta

gulasz wołowy z kaszą jaglaną

Składniki:

gulasz wołowy z kaszą jaglaną

 

 

Sposób przygotowania:

gulasz wołowy z kaszą jaglaną
Mięso opłukać, osuszyć i pokroić w grubą kostkę.W rondlu roztopić masło i doać mięso.Podsmażać je na złoty kolor.Dodać obrana i posiekaną cebule,obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek,umytą, oczyszczona z nasion i pokrojona w paski papryke, oraz przyprawy.Podsmażać chwile i podlać wodą.Dusić mięso do miękości.Mąkę rozprowadzi wodą.Doprawić do smaku i zagęścić nią gulasz.Kasze ugotowac wg.przepisu podanego na opakowaniu.Ogórki pokroić wzdłuż na ćwiartki.Gulasz podawać z ugotowaną i odcedzona kaszą i ogórkami