zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Gulasz z serc wieprzowych

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Gulasz można jeść z kaszą, ryżem lub pieczywem.

Gulasz z serc wieprzowych

Składniki:

Gulasz z serc wieprzowych

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z serc wieprzowych
Ugotowane serca wieprzowe pokrój w kostkę. Wrzuć na rozgrzany olej i smaż od czasu do czasu mieszając. Gdy wszystko się ładnie przyrumieni dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i dalej smaż. Po około 3 minutach dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, a na koniec pokrojoną w kostkę paprykę i posiekaną natkę pietruszki. Wszystko smaż jeszcze dwie minuty, następnie zalej bulionem, dodaj wszystkie przyprawy i duć gulasz 15 minut. Wodę z mąką wymieszaj i zagęść nią sos. Zagotuj. Podawaj z kaszą lub tak jak lubisz.