Sposób przygotowania:
Indyk w ziołach
Przygotowanie:
Przygotować udziec indyczy; dokładnie umyć,osuszyć w papierowym ręczniku,robić tuczkiem.Posypać solą i pieprzem.Czosnek,jajko,namoczoną w mleku kajzerką,solą,pieprzem,wymieszać dokładnie.Płaty mięsa układać ciasno by przylegały do siebie.Pędzelkiem do mięsa maczać w połowie masy ziołowej,smarować po wierzchu.Roladę zwinąć,obciągnąć nicią i włożyć do brytfanny.Znów posmarować ziołami i dodatkowo masłem.Piec w temp.200s.c przez 30 minut.
Przygotować udziec indyczy; dokładnie umyć,osuszyć w papierowym ręczniku,robić tuczkiem.Posypać solą i pieprzem.Czosnek,jajko,namoczoną w mleku kajzerką,solą,pieprzem,wymieszać dokładnie.Płaty mięsa układać ciasno by przylegały do siebie.Pędzelkiem do mięsa maczać w połowie masy ziołowej,smarować po wierzchu.Roladę zwinąć,obciągnąć nicią i włożyć do brytfanny.Znów posmarować ziołami i dodatkowo masłem.Piec w temp.200s.c przez 30 minut.