Sposób przygotowania:
Inne pierożki z twarogiem w sosie
Cukier stopić na patelni w małej ilości wody.Mąkę,jajka,ostudzony karmel wyrobić.Ciasto cienko rozwałkować pokroić na 8cm paski.Orzeszki ziemne,laskowe,bazylię i czosnek posiekać,dodać razem z żółtkiem do twarogu,dodać płatki migdałowe,przyprawić do smaku,wymieszać.Paski ciasta posmarować rozmąconym jajkiem,z farszu formować małe kulki i układać co ok.6cm.na połowie pasków,przykryć pozostałymi paskami,brzegi zlepić.Wycinać trójkątne pierożki,wrzucić je do posolonego wrzątku z oliwą i gotować 3min.
Sos;czosnek i suszone pomidory posiekać i podsmażyć na maśle,wlać kremówkę,przyprawić i podgotować.Sosem polać pierożki.
Sos;czosnek i suszone pomidory posiekać i podsmażyć na maśle,wlać kremówkę,przyprawić i podgotować.Sosem polać pierożki.
Anula