Sposób przygotowania:
Kapuściano-klopsikowo Eli
Ryż zmierzyć szklanką.Do garnka wlać 2 razy tyle wody ile jest ryżu i zagotować.Do wrzątku dodać olej (1 łyżka),sól,wsypać ryż i gotować na małym ogniu około 15 minut.Cebulę posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę.Ryż ostudzić,dodać mięso,sos sojowy,cebulę,czosnek,przyprawę do mielonego,jajka,sól,pieprz i dokładnie wymieszać.Z masy formować klopsiki i obtaczać w bułce tartej.Na patelni rozgrzać olej i smażyć klopsiki z obu stron na rumiano.Kapustę poszatkować,włożyć do szerokiego garnka,dodać sos sojowy,ziele angielskie,liście laurowe,sól i pieprz do smaku.Do kapusty wlać szklankę wody,wymieszać i zagotować.Do kapusty dodać koncentrat pomidorowy i gotować 10 minut.Na kapuście ułożyć klopsiki i dusić razem,aż kapusta będzie miąkka.Wyjąć klopsiki na półmisek.Na środek talerzy wyłożyć kapustę i na nią klopsiki.Smacznego!
andzia67