Sposób przygotowania:
Kapuśniaczki z suszonymi grzybami
Przygotowujemy ciasto. Drożdże rozpuszczamy w mleku. Mąkę przesiewamy na stolnicę, łączymy ją z margaryną. Dodajemy rozpuszczone drożdże oraz pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Odstawiamy na pół godziny do wyrośnięcia. Kapustę drobno kroimy i przekładamy do garnka. Dodajemy liście, ziele, kminek oraz przyprawę uniwersalną. Wlewamy wodę. Gotujemy około 20 minut. Grzyby (wcześniej namoczone i wypłukane) drobno kroimy. Razem z wodą, w której się moczyły dodajemy do kapusty. Cebulę drobno siekamy. Szklimy na odrobinie smalcu. Dodajemy do kapusty. Ze smalcu i mąki robimy zasmażkę. Dodajemy do kapusty. Gotujemy do miękkości. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Przygotowany farsz studzimy. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy tworząc kwadrat. Na brzeg ciasta nakładamy farsz. Zwijamy brzegi, ciasto nacinamy nożem i kroimy na ok. 7 cm kawałki. Kapuśniczki układamy na blaszce do pieczenia. Pieczemy około 25-30 minut w temp. 170 stopni.