mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Kapusta kiszona z żeberkami po alzacku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo smaczne danie dobrze doprawione

Kapusta kiszona z żeberkami po alzacku

Składniki:

Kapusta kiszona z żeberkami po alzacku

 

Sposób przygotowania:

Kapusta kiszona z żeberkami po alzacku
Kapustę kiszoną odcisnąć, posiekać. Żeberka umyć, osuszyć, podzielić na części. Boczek pokroić na kawałki. Pieczarki oczyścić, umyć, pokroić na połówki. Kapustę, boczek, pieczarki i żeberka włożyć do garnka, zalać bulionem, dodać kminek, liście laurowe, ziele angielskie, pieprz,jałowiec, posolić, zagotować i dusić 15minut. Cebule i czosnek obrać, umyć, posiekać. Olej rozgrzać na patelni, podsmażyć cebulę i czosnek. Całość dodać do garnka z kapustą, wlać wino. Wszystko zagotować i dusić 25minut aż wszystkie składniki będą miękkie. Na koniec przyprawić solą i pieprzem.