Sposób przygotowania:
Karp w galarecie
Z warzyw gotujemy wywar jakieś 65 minut.Następnie zalewamy nim filety karpia i gotujemy 20 minut.Studzimy i wyjmujemy filety z wywaru.Bierzemy 3 łyżki wywaru i mieszamy go z żelatyną.Bierzemy nie więcej niż 750ml wywaru i wlewamy do niego roztwór żelatyny.Mieszamy dodatkowo lekko ubite białko oraz sok z cytryny.Doprowadzamy do wrzenia.Filety układamy w głębszym półmisku, dekorujemy warzywami i jajkiem na twardo pokrojonym w plasterki a następnie zalewamy wywarem delikatnie, tak by nie zepsuć kompozycji z warzyw.(Ja wkładam płaski talerzyk od filiżanki i leję na niego delikatnie a z niego leciutko przelewa się na rybę.)Studzimy a kiedy ostygnie wkładamy do lodówki i czekamy aż stężeje.Podajemy z chrzanem.Smacznego!