Sposób przygotowania:
Karp w galarecie Dominiki
Karpia oczyścić, podzielić na dzwonka. Włoszczyznę obrać i myć, cebulę obrać i pokroić w ćwiartki. Warzywa zalać 4 szklankami wrzącej wody, wsypać sól, dodać przyprawy, gotować na małym ogniu 30 minut. Włożyć dzwonka karpia i przyprawy, gotować około 20 minut. Żelatynę zalać niewielką ilością zimnej wody, odstawić. Rybę delikatnie wyjąć, ułożyć na półmisku, wywar dwukrotnie przecedzić (2 marchewki zostawić). Żelatynę rozpuścić w wodzie, wlać do wywaru, zagotować. Przyprawić do smaku solą i cytrynowym pieprzem, ostudzić. Obok porcji ryby ułożyć cząstki jajka, listki pietruszki i plasterki gotowanej marchewki. Całość zalać tężejącą galaretą, odstawić w chłodne miejsce do ostygnięcia. Podawać z octem lub sokiem z cytryny.