Sposób przygotowania:
Kasza z pulpetami w sosie pomidorowym
W garnku zagotować 1 litr wody z dodatkiem vegety, ziela angielskiego oraz liścia laurowego. Mięso mielone mieszamy z jajkami oraz z cebulką. Doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku. Dodajemy bułkę tartą i mieszamy. Z gotowego mięsa formujemy kulki i wrzucamy je delikatnie do wrzącego wywaru. Gotujemy na średnim ogniu przez około 40 minut. Pomidory umieszczamy w garnku, miksujemy aby stworzyły jednolitą masę. Cebulę oraz czosnek należy zeszklić na oleju, a następnie dodać do pomidorów. Całość podgrzewamy na średnim ogniu, w między czasie doprawiamy wszystko przyprawami. Dodajemy wywar oraz masło, mieszamy aż masło się rozpuści. Następnie dodajemy śmietanę i energicznie mieszamy do jej rozpuszczenia. Na koniec dodajemy zasmażkę, mieszamy i ciągle podgrzewamy przez około 1 minutę, aż sos zgęstnieje. Do sosu wrzucamy nasze pulpeciki pokrywając je nim w całości. Kasze gotujemy według przepisu na opakowaniu i podajemy z pulpecikami oraz sosem. Do tego polecam ogórki małosolne. Smacznego :)