Anyzkowo

Anyzkowo

Kucharz
[Przepisów: 8]

Książka Kucharska: Kuchnia polska z produktami Hortex

Kaszubskie farszynki z mięsem i warzywa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Tradycyjne farszynki kaszubskie z mięsem wzbogacone warzywami - marchewką i groszkiem. Są idealne na obiad. Bardzo delikatne i rozpływające się w ustach.

Kaszubskie farszynki z mięsem i warzywa Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kaszubskie farszynki z mięsem i warzywa

 

 

 

  • Olej do smażenia

 

  • 1/2 opakowania marchewki kostka Hortex
  • 1/2 opakowania groszku Hortex
  • ( lub ewentualnie 1 opakowanie mieszanki Hortex marchew z groszkiem )

Sposób przygotowania:

Kaszubskie farszynki z mięsem i warzywa
Ziemniaki przeciśnij przez praskę. Wsyp mąkę i wbij jajka. Wyrób jednolitą masę. Ugotowane mięso zmiel. Wrzuć przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodaj 1/4 szklanki bulionu oraz przyprawy - sól, pieprz i paprykę. Wymieszaj dokładnie. W garnku zagotuj wodę. Na wrzątek wsyp marchew i groszek. Gotuj 4-5 minut. W dłoni uformuj niewielki placuszek. Na środku ułóż mięso oraz marchewkę z groszkiem. Zlep końce tworząc kotlecik. Czynność powtarzaj. Farszynki obtocz w rozbełtanym jajku a następie w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Kaszubskie farszynki z mięsem i warzywa