Sposób przygotowania:
Kawowo-orzechowe kostki
Margarynę posiekać z cukrem, dodać przesianą mąkę wymieszaną z kawą rozpuszczalną oraz proszkiem do pieczenia na koniec dodać mleko i żółtka jajek, zagnieść kruche ciasto i schłodzić. Masa serowa: Mleko zagotować i dodać do niego kawę mieloną ponownie zagotować.Śmietanę utrzeć z serem białym i cukrem, dodać mleko z kawą oraz posiekane orzechy na koniec delikatnie połączyć z ubitymi białkami. 3/4 ciasta wyłożyć na dnie wysmarowanej tłuszczem formy (36 cm na 26 cm)na nie wylać całą masę serową, a na wierzch zetrzeć resztę ciasta. Piec w temp. 180st około 35 min po wystudzeniu pokroić na małe kwadraciki i polać je rozpuszczoną czekoladą wymieszaną z mlekiem, ozdobić i zostawić do zastygnięcia.