Sposób przygotowania:
Klopsiki w sosie serowym.
Mięso mielone wymieszać z jajkiem, bułką tartą, pieprzem świeżo zmielonym,rozkruszoną kosteczką Knorr smażona cebulka ,czosnkiem granulowanym i łyżeczką soli.Dobrze wymieszać masę , by by składniki się połączyły.
Zagotować wodę z liśćmi laurowymi,zielem angielskim i ziarenkami pieprzu.Ew. dosolić. Do wrzącego bulionu wrzucać uformowane małe klopsiki (ok.22 sztuk).Gotować ok. 0,5 godz od momentu wypłynięcia na wierzch.Po tym czasie wyjąć klopsiki.1 szklankę bulionu wykorzystamy do sosu, resztę można zużyć jako bazę do zupy.
Kremówkę lekko ubić trzepaczką, dodać żółtka, posolić i opieprzyć świeżo zmielonym pieprzem, ręcznie ubijać trzepaczką.Pod koniec dodać parmezan i nadal ubijać.Bulion zagotować, powoli wlewać masę serową i podgrzewać do zagotowania ,aż zgęstnieje (nie gotować).
Wrzucić do sosu klopsiki.
Podawać z ziemniakami z wody, posypać zieleniną (np.szczypiorkiem).
Zagotować wodę z liśćmi laurowymi,zielem angielskim i ziarenkami pieprzu.Ew. dosolić. Do wrzącego bulionu wrzucać uformowane małe klopsiki (ok.22 sztuk).Gotować ok. 0,5 godz od momentu wypłynięcia na wierzch.Po tym czasie wyjąć klopsiki.1 szklankę bulionu wykorzystamy do sosu, resztę można zużyć jako bazę do zupy.
Kremówkę lekko ubić trzepaczką, dodać żółtka, posolić i opieprzyć świeżo zmielonym pieprzem, ręcznie ubijać trzepaczką.Pod koniec dodać parmezan i nadal ubijać.Bulion zagotować, powoli wlewać masę serową i podgrzewać do zagotowania ,aż zgęstnieje (nie gotować).
Wrzucić do sosu klopsiki.
Podawać z ziemniakami z wody, posypać zieleniną (np.szczypiorkiem).
jovi
Natala1210
yola
ewala
elzbieta8960
eli_555
iwi69
Jojo