Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2823]

Knedle ziemniaczane z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Knedle z pieczarkami to smaczne i tanie danie.

Knedle ziemniaczane z pieczarkami

Składniki:

Knedle ziemniaczane z pieczarkami

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Knedle ziemniaczane z pieczarkami
Boczek pokroić w kostkę i usmażyć razem ze smalcem. Bułkę zamoczyć w mleku, odcisnąć. Ugotowane ziemniaki i bułkę zmielić w maszynce. Dodać mąki, jajka, kaszę mannę i szybko zagnieść ciasto. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć posiekaną cebulę, czosnek i pieczarki. Doprawić do smaku solą, pieprzem. Ciasto wyłożyć na deskę, pokroić na kawałki. Z każdego kawałka ciasta zrobić placuszek, nałożyć farsz, zlepić i uformować kulkę. Wkładać do gotującej się wody i gotować około 7-8 minut. Wyjąc z wody, włożyć na talerze i polać tłuszczem ze smażonym boczkiem.