Sposób przygotowania:
Kolorowy sernik
KRUCHE CIASTO Do miski wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dodać pokrojoną margarynę, posiekać nożem. Następnie dodać żółtka jaj, cukier, cukier waniliowy i śmietanę. Zagnieść ciasto, włożyć do foliowej torebki, schłodzić przez 30 minut w lodówce. MASA SEROWA Ser zmielić trzykrotnie w maszynce. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z masłem, dodawać stopniowo po łyżce sera dalej ucierając. Do utartego sera dodać obie mąki, dokładnie wymieszać. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, dodać do sera, delikatnie wymieszać. Masę serową podzielić na 4 części. Do pierwszej masy dodać kilka kropli barwnika czerwonego, do następnej masy serowej dodać barwnik zielony i do ostatniej łyżeczkę kakao, dokładnie wymieszać. Blachę do ciasta wysmarować tłuszczem, wyłożyć kruche ciasto. Wykładać na ciasto kolejne masy serowe. 1. masa serowa biała 2.masa serowa różowa 3.masa serowa zielona 4.masa serowa z kakao 5.masa serowa biała Wierzch masy serowej ostrożnie wymieszać widelcem z kakaową. Blachę z ciastem włożyć do piekarnika w 180 stop na ok.45 minut.