Sposób przygotowania:
Kopiec kreta
CIASTO: Cukier,margarynę kakao i wodę wkładamy do garnka, gotujemy na małym ogniu do chwili aż margaryna się rozpuści i powstanie jednolita masa. Odstawiamy do ostudzenia.Oddzielamy żółtka od białek. Do zimnej masy kakaowej dodajemy żółtka, a później mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Bialka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy z ciastem. Masę przekładamy do wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką tortownicy, o średnicy 24 cm. Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok.20-30 minut. Ciasto studzimy,wydrążamy środek, pozostawiając jedynie dno i boki (powinny mieć grubość ok.1-1,5 cm). Wydrążony środek drobno kruszymy.KREM: Czekoladę siekamy w drobną kostkę,lub trzemy na tarce Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i "śmietan-fixy". Dodajemy też czekoladę i mieszamy. Banany obieramy ze skórki i kroimy wzdłuż na pół. Skrapiamy je sokiem z cytryny, aby nie ściemniały.Na dnie wydrążonego ciasta układamy połówki bananów. Nakładamy na nie bitą śmietanę, formując z niej kształt kopca. Śmietanę posypujemy okruchami ciasta, Całość wstawiamy do lodówki na conajmniej 2 godziny.
cherry
eli_555
Pablito
msewka
Sarenka
Natala1210
misia53