Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Kotleciki mielone ,, na patyczku „ :

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Trochę odmiany w przyrządzaniu mielonego . Ogólnie u mnie w rodzinie wszyscy lubią kotlety mielone .

Kotleciki mielone  ,, na patyczku „ :

Składniki:

Kotleciki mielone ,, na patyczku „ :

 

  • ½ kg mięsa mielonego ( użyłam drobiowe )
  • 2 duże cebule
  • mielony pieprz
  • sos sojowy
  • bułka tarta
  • 18 średnich pieczarek
  • 12 grubszych plastrów z ogórka ( nie obranego )
  • 12 kawałków czerwonej papryki
  • majeranek
  • 1 jajko
  • 1 łyżka masła
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki mielone ,, na patyczku „ :
Cebulę pokroić drobno i usmażyć na rumiano na łyżce oleju. Dodać do mięsa .Wymieszać mięso z cebulą ,1/2 szklanki bułki tartej , jajkiem .Doprawić sosem sojowym , pieprzem , majerankiem .Uformować 12 małych kotlecików i obtoczyć je w bułce tartej . Na patelni rozgrzać olej . Usmażyć kotleciki na rumiano ( przewracając kilkakrotnie z jednej na drugą stronę ). Na drugiej patelni usmażyć w tym czasie pieczarki .Gdy pieczarki będą już gotowe zdjąć je z patelni a na tłuszczu podsmażyć paprykę i ogórka .Na patyczki nabijać pieczarkę , kotlecik, paprykę , ogórek , pieczarkę ,kotlecik , paprykę , ogórek , pieczarkę . Przed podaniem podgrzać w rozgrzanym piekarniku lub na patelni .