Sposób przygotowania:
Kotleciki z kaszy,mięsa i pieczarek:)
Kaszę gotujemy ok 20minut. Do miski wrzucamy mięso mielone, posiekaną drobno cebulkę, oczyszczone i starte na tarce pieczarki, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz jajka. Kromki chleba moczymy w wodzie, którą następnie wyciskamy i zmiękczone kromki dodajemy do miski. Kaszę jęczmienną studzimy i również dodajemy do calości. Przyprawiamy i wszystko dokładnie wyrabiamy. Z powstalej masy formujemy kotleciki i smażymy na patelni. W między czasie w woku lub garnku dusimy warzywa do miękkości, przyprawiamy do smaku. Przygotowujemy sos cygański Knorr wedlug przepisu na opakowaniu. Na talerze wykładamy warzywa, obok kotleciki a dookoła polewamy sosem, który świetnie smakuje zarówno z warzywami jak i kotlecikami.
Smacznego:)
Smacznego:)
msewka