grazka

grazka

Szef Kuchni
[Przepisów: 84]

Kratka z indyka.

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Kotlet z indyka w kratke.

Kratka  z indyka.

Składniki:

Kratka z indyka.

 

Sposób przygotowania:

Kratka z indyka.
Mieso posolic,popieprzyc i natrzec czosnkiem.Niech polezy.Potem pokroic wzdluz na paseczki i te poprzekladac w kratke.Najlepiej robic na deseczce,talerzu.Posmarowac roztrzepanym jajkiem,posypac bulka.Za pomoca dwoch lopatek odwrocic na druga strone i te opanierowac.Rozgrzac tluszcz,przelozyc delikatnie kotlet i usmazyc z obu stron.Utarte na cienkich oczkach(ciagnac w dol,beda dluzsze)marchewke,kawalek cukinii i ziemniak wrzucic na rozgrzany tluszcz i usmazyc.
Wylozyc na talerz.Smacznego.