Sposób przygotowania:
Krokiety z farszem z indyka
W misce roztrzepać jajka dolać mleko i dodać mąkę i wymieszać na jednolitą masę (dodać tyle mąki aby ciasto było rzadsze niż gęsta śmietana) . Na rozgrzanej patelni z ciasto smażyć naleśniki. Mięso z indyka dokładnie opłukać, włożyć do rondla i zalać wodą gotować do miękkości wraz z kilkoma listkami laurowymi. Po ugotowaniu mięso wystudzić i odrzucić listki. Mięso skręcić w maszynce. Pokrojoną w kostkę cebule podsmażyć na maśle aby lekko się zrumieniła, dodać do niej pozostałe składniki farszu mięso indyka, sól pieprz, i skórkę z cytryny. Smażyć mieszając ok 2-3 minut. Po wym czasie do farszu wlewamy 1/3 szklanki wody oraz wino i dusimy na wolnym ogniu aż płyny całkowicie odparują. Farsz nakładać na naleśniki i zawijać je tak aby farsz się nie wysypał z nich. Przed podaniem podsmażyć je na oliwie. Można to zrobić w panierce bułki tartej i jajku.