Sposób przygotowania:
Krokiety z kapustą i grzybami
Naleśniki usmażyć wg. powyższego przepisu.
Kapustę, jeśli jest bardzo kwaśna odgotować (uważać, żeby nie była za mało kwaśna, bo farsz straci smak). Dokładnie osaczyć, odcisnąć i pokroić bardzo drobno.
Cebulę pokroić w drobną kostkę i usmażyć, dodać umyte grzyby i smażyć ok. 30 min na wolnym ogniu. dodać do kapusty, przesmażyć chwile i doprawić podanymi przyprawami. Farsz nakładać na naleśniki, zwijać, panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
Kapustę, jeśli jest bardzo kwaśna odgotować (uważać, żeby nie była za mało kwaśna, bo farsz straci smak). Dokładnie osaczyć, odcisnąć i pokroić bardzo drobno.
Cebulę pokroić w drobną kostkę i usmażyć, dodać umyte grzyby i smażyć ok. 30 min na wolnym ogniu. dodać do kapusty, przesmażyć chwile i doprawić podanymi przyprawami. Farsz nakładać na naleśniki, zwijać, panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
elzbieta8960
dusia30
evita0007