zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Krokiety z kapustą i grzybami.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Krokiety idealne do czerwonego barszczyku.

Krokiety z kapustą i grzybami.

Składniki:

Krokiety z kapustą i grzybami.

 

Sposób przygotowania:

Krokiety z kapustą i grzybami.
Kapustę gotujemy, studzimy, kroimy.

Cebulę kroimy w kostkę, smażymy, dodajemy posiekane lub zmielone przez maszynkę o grubym sitku grzyby. Wszystko łączymy, solimy i pieprzymy do smaku.

Składniki na naleśniki dokładnie rozrabiamy na jednolitą masę. Smażymy naleśniki bez polewania tłuszczem patelni. Na usmażone naleśniki kładziemy po czubatej łyżce stołowej farsz, składamy w kopertę. Moczymy w roztrzepanych jajkach, panierujemy w bułce tartej i podsmażamy na oleju na złoty kolor.

Jeżeli nie mamy świeżych lub mrożonych grzybów, możemy dodać pieczarki.