Sposób przygotowania:
Krokiety z kapustą i grzybami.
Kapustę gotujemy, studzimy, kroimy.
Cebulę kroimy w kostkę, smażymy, dodajemy posiekane lub zmielone przez maszynkę o grubym sitku grzyby. Wszystko łączymy, solimy i pieprzymy do smaku.
Składniki na naleśniki dokładnie rozrabiamy na jednolitą masę. Smażymy naleśniki bez polewania tłuszczem patelni. Na usmażone naleśniki kładziemy po czubatej łyżce stołowej farsz, składamy w kopertę. Moczymy w roztrzepanych jajkach, panierujemy w bułce tartej i podsmażamy na oleju na złoty kolor.
Jeżeli nie mamy świeżych lub mrożonych grzybów, możemy dodać pieczarki.
Cebulę kroimy w kostkę, smażymy, dodajemy posiekane lub zmielone przez maszynkę o grubym sitku grzyby. Wszystko łączymy, solimy i pieprzymy do smaku.
Składniki na naleśniki dokładnie rozrabiamy na jednolitą masę. Smażymy naleśniki bez polewania tłuszczem patelni. Na usmażone naleśniki kładziemy po czubatej łyżce stołowej farsz, składamy w kopertę. Moczymy w roztrzepanych jajkach, panierujemy w bułce tartej i podsmażamy na oleju na złoty kolor.
Jeżeli nie mamy świeżych lub mrożonych grzybów, możemy dodać pieczarki.
kinga