Sposób przygotowania:
Krokiety z kapustą i grzybami 5
Przygotowujemy ciasto: mleko mieszamy z rozmąconym jajkiem. Wysypujemy mąkę, proszek do pieczenia, sól oraz cukier. Wlewamy 1/2 szklankę wodę. Na koniec wlewamy olej (w razie pieczenia nie musimy smarować tłuszczem patelni). Smażmy naleśniki. Przygotowujemy farsz: kapustę kroimy na części i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Studzimy, odciskamy i mielimy w maszynce lub drobno siekamy. Grzyby namaczamy (najlepiej na noc), gotujemy i siekamy. Całość podsmażamy wraz z podsmażoną wcześniej posiekaną cebulką. Gotowy farsz doprawiamy do smaku. Każdy naleśnik smarujemy farszem (środek), boki naleśnika składamy do środka i zawijamy (jak na zdjęciu). Krokiety panierujemy w rozmąconym jajku, a następnie w bułce tartej. Smażmy na rozgrzanym oleju z każdej strony.