Sposób przygotowania:
Krokiety z kapustą i grzybami 9
Kapustę kiszoną odcisnąć, poszatkować. Grzyby namoczyć, pokroić, dodać do kapusty, delikatnie podlać wodą, dusić do miękkości. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przestudzić. W tym czasie przygotować naleśniki: Żółtka roztrzepać z mlekiem, miksując dodawać mąkę i sól. Ciasto musi byc gładkie i niezbyt gęste. Powinno wylewać się z łyżki swobodnym, ciągłym strumieniem. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do ciasta i delikatnie wymiesza. Smażyć cienkie naleśniki (mają być jasne). Każdy naleśnik posmarować kapuścianym farszem, zawinąć, panierować w jajku i tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Podawca gorące z keczupem lub sosem grzybowym i czerwonym barszczem.