Sposób przygotowania:
krokiety z kapustą i pieczarkami
Przyrządzamy naleśniki:wlewmy mleko do wysokiego naczynia natępnie dodajemy jajka miksujemy ciągle miksując dodajemy mąkę,proszek do pieczenia i miksujemy na gładką masę.Smażymy cienkie naleśniki,odstawiamy. Przyrządzanie farszu:kapustę kroimy[żeby nie ciągnęła się zbytnio w krokiecie]wrzucamy do garnka zalewamy wodą tak aby kapusta była przykryta następnie obieramy cebulkę, pieczarki i siekamy w kostkę wrzucamy na patelnie i podsmażamy gdy cebulka się zeszkli a pieczarki puszczą sok wsypujemy do kapusty,marchewkę obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach i także podsmażamy na niewielkiej ilości oleju i dodajemy do kapusty.Kapustę mieszamy dodajemy wegetę zielę listek sól. i pieprz do smaku,gotujemy do miękości na koniec odsączamy i dodajemy troszkę oleju.Naleśniki rozkładamy smarujemy je farszem z kapusty zawijamy najpierw dwa przeciwległe boki a następnie bierzemy niezwinięty bok i zawijamy w rulon aż do drugiego nie zwiniętego boku,gdy wszystkie naleśniki napełnimy farszem obtaczamy całe krokiety w rozmąconym jajku i w bułce tartej,smażymy na rozgrzanym oleju.