Anula

Anula

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Krokiety z kapusta kisz. i grzybami

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Tradycyjna,smaczna potrawa.

Krokiety z kapusta kisz. i grzybami

Składniki:

Krokiety z kapusta kisz. i grzybami

 

 

 

Sposób przygotowania:

Krokiety z kapusta kisz. i grzybami
Grzyby namaczamy na noc w wodzie.Nastepnego dnia smazymy nalesniki,namoczone grzyby gotujem.Odcisnieta kapuste kiszona gotujemy w wodzie,cebule kroimy w kostke i szklimy na oleju,Podgotowana kapuste przesmazam na oleju na patelni,dodajemy sos sojowy.Wszystkie skladniki mieszamy razem i przepuszczamy przez maszynke,doprawiamy sola i pieprzem,Na kazdy nalesnik nakladamy farsz,formujemy krokieta,obtaczamy go w jajku i bulce i smazymy na zloty kolor na oleju.