Sposób przygotowania:
Krokiety z pieczarkami, porem i dorszem
Masło rozpuścić w rondlu, wrzucić posiekane pieczarki i pora. Gotować na małym ogniu do miękkości,ok. 5 minut, aż woda z grzybów prawie całkowicie wyparuje. Dodać pokrojonego w kosteczkę dorsza i gotować ok. 3 minut. Dodać serek. Gotować aż serek się rozpuści i farsz będzie w miarę gesty. Doprawić solą i pieprzem do smaku.Odstawić do ostygnięcia.
W międzyczasie przygotować cienkie naleśniki. Farszu starcza na ok. 10 naleśników.
W jeszcze ciepłe zawijać farsz jak na krokiety, maczać w mące, jajku i mieszance bułki z parmezanem, obsmażyć na patelni.
W międzyczasie przygotować cienkie naleśniki. Farszu starcza na ok. 10 naleśników.
W jeszcze ciepłe zawijać farsz jak na krokiety, maczać w mące, jajku i mieszance bułki z parmezanem, obsmażyć na patelni.