Sposób przygotowania:
Krokiety ziemniaczane z kapustą
Grzyby namoczyć i ugotować, odcedzić i posiekać. Na patelni rozgrzać olej. Cebulę obrać, opłukać i pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzaną patelnię i podsmażyć. Dodać pokrojone grzyby i chwilę smażyć. Gdy cebula będzie miękka, dodać odciśnięta i pokrojoną kapustę. Wszystko przemieszać, doprawić do smaku i wsypać bułkę tartą i ponownie wymieszać. Ziemniaki zmielić, dodać wszystkie przyprawy, jajka i mąkę i wyrobić ciasto. Z ciasta formować placuszki, na środku kłaść po porcji farszu i zlepiać tworząc owalne krokiety. Panierować w tartej bułce ( można najpierw zanurzyć w jajku ). Smażyć na gorącym oleju na złoty kolor z obu stron. Podawać na gorąco z dowolną surówką.
gusia1000