Sposób przygotowania:
Krolik w bialym winie z oliwkami.
Krolika czystego dzielimy na male czesci,sypiemy vegeta i pieprzem,obtoczyc w mace,na patelni rozgrzac oliwe i rumienimy krolika.Odstawiamy.Do garnka wlewamy oliwe,wkladamy cebule obrana i pokrojona w polkrazki,szklimy,dodajemy czosnek obrany i pokrojony w plasterki,boczek pokrojony w drobna kostke,marchewke obrana i pokrojona w slupki.Calosc lekko podsmazamy dodajemy zrumienionego krolika i zalewamy rosolem,winem bialym Dodajemy pieprz w ziarkach,majeranek,lisc laurowy,ziele angielskie,przykrywamy i dusimy okolo 40 min.15 min przed koñcem duszenia dodajemy oliwki odsaczone z zalewy.Mozna sos zagescic maka.Podajemy z ryzem na sypko lub z ziemniakami z wody.
luna
eli_555
msewka
góralka