Sposób przygotowania:
Kruche po-kuszenie
Składniki na ciasto łączymy ze sobą siekając, a następnie formując kulę. Dzielimy je na 3 równe części. Jedną pozostawiamy, do drugiej dodajemy kokos- siekamy by ciasto dobrze połączyło się z wiórkami. Do trzeciej dodajemy kakao i również dokładnie zagniatamy. Schładzamy ok godziny w lodówce, następnie wałkujemy na wielkość blachy. U mnie 36x24cm. Pieczemy każdy placek osobno w temp 180st przez ok 30 minut.Ser, jajko, masło i cukier miksujemy ze sobą. Stawiamy na małym ogniu, cały czas mieszając. Dosypujemy galaretkę. Budyń dodajemy do mleka, mieszamy. Dodajemy do masy serowej i mieszamy ok 3 minut do zgęstnienia. Studzimy. Jabłka stawiamy na ogniu, chwilkę dusimy i dodajemy galaretki. Mieszamy i pozostawiamy do lekkiego ostudzenia.Orzechy przekładamy do rondelka, zalewamy mlekiem, dodajemy cukier. Mieszamy gotując na wolnym ogniu. Studzimy. Masło ucieramy i dodajemy po odrobinie ostudzone orzechy.Przełożenie ciasta: Brytfannę- najlepiej ze ściąganym rantem wyłożyć folią spożywczą. Na spód dać placek zwykły, na to masę serową, placek kakaowy, masę jabłkową, placek kokosowy. Czekamy ok 3 godz aż masy całkowicie zastygną. Wierzch i boki smarujemy masą orzechową, polewamy roztopioną czekoladą, dekorujemy. Podajemy schłodzone.