Sposób przygotowania:
Kulebiak z mięsem
Mielimy mięso, a potem wyrabiamy z przeciśniętym czosnkiem, startą cebulą, solą, pieprzem, majerankiem, papryką ostrą. Następnie wbijamy jajka i dodajemy bułkę tartą. Wyrabiamy masę. Należy rozwałkować mięso w kształt prostokątu, niezbyt cienki. Makaron lasagne gotujemy na półtwardo. Po całości mięsa rozkładamy makaron, a na brzegu kładziemy słupki marchewki. Rozkładamy paski papryki, posypujemy serem. Zwijamy od brzegu z marchewką. Pieczemy rulon w temp. 160 stopni przez 40 minut. Następnie należy przygotować ciasto drożdżowe. Mąkę mieszamy z solą, dodajemy jajka. A następnie dodajemy masło. W mleku rozpuszczamy drożdże i dodajemy do reszty. Zagniatamy ciasto, odstawiamy pod ściereczkę na 40 minut. W tym czasie upieczona rolada powinna ostygnąć. Ciasto drożdżowe należy rozwałkować, a na nim kładziemy upieczoną roladę. Zawijamy ją w ciasto. Dekorujemy papryką. Pieczemy przez 40 minut w temp. 160 stopni.