Sposób przygotowania:
Kurczak marynowany w bawarce
Udka obieramy ze skóry, wyłuskujemy kości i kroimy w około 3 cm kawałki. Herbatę zaparzamy we wrzątku, mieszamy z resztą składników i marynujemy mięso, tak około 2 godzin. papryki kroimy w paski, cebulę w piórka. Na rozgrzanym oleju podsmażamy kurczaka, gdy się zarumieni można podlać marynatą i dusić aż będzie miękkie. Zdejmujemy mięso a na tym co ostało na patelni dusimy warzywa. Gdy zmiękną doprawiamy, dodajemy mięso i dokładnie mieszamy. Każdy płat ciasta kroimy na jednakową ilość kwadratów. Pierwsze układamy na blasze wyłożonej papierem, smarujemy rozbełtanym jajkiem. W drugim cieście za pomocą szklanki wycinamy kółka. Kwadratami z otworem przykrywamy te na blaszce, smarujemy jajkiem. Tak samo jajkiem smarujemy kółka, posłużą nam jako dekielki. Można się pobawić ścinkami i przykleić uszy lub na dekielkach "uchwyty". Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, pieczemy aż się zarumienią. Po lekkim ostudzeniu napełniamy ciepłym farszem.