Sposób przygotowania:
Kurczak sycylijski
Kurczaka rozbić na cienkie płaty i przyprawić z obu stron solą, pieprzem, gałką muszkatołową i papryką. Następnie na jedną stronę każdego fileta położyć ½ łyżeczki czerwonego sosu, rozsmarować, położyć plaster boczku, sera i po jednym ogórku i zwinąć jak roladkę. Kolejno każdą z roladek zawinąć w plaster boczku, spiąć wykałaczkami i smażyć na rozgrzanym maśle, aż z obu stron roladki nabiorą rumianego koloru. Następnie mięso przełożyć do rondla, a do masła ze smażenia wlać wodę i zalać mięso w rondlu, po czym dodać resztę czerwonego sosu, 1 łyżeczkę miodu i ½ łyżeczki soku z cytryny oraz śmietanę i dusić do miękkości mięsa. Można podawać z makaronem, ryżem i ziemniakami.
Chupnięta
Jojo
Natala1210
jovi
Dziękuję, mam nadzieję, że będą smakować:)
wedith1
Pozdrawiam!!!
Anula
Mirka227
5!