Sposób przygotowania:
Kuszenie Ezawa :
Ziemniaka obrać i pokroić w grubą kostkę .Posypać curry, kurkumą , pieprzem , kminkiem dodać roztarty ząbek czosnku , .Dobrze wymieszać . Na patelni rozgrzać kilka łyżek oleju i smażyć ziemniaki aż się zarumienią . Ćwiartki z kurczaka natrzeć pasta zrobiona z łyżki oleju, miodu , soli , pieprzu i mielonej papryki .Smażyć na rozgrzanym oleju aż się dobrze zarumieni z obu stron .Podlać bulionem ( ½ szklanki ) .Przykryć i i dusić aż będą miękkie .Do ziemniaków dołożyć odsączona soczewicę , masło, 1 łyżeczkę miodu - wlać resztę bulionu .Zamieszać .Dusić na małym gazie aż płyn odparuje, a ziemniaki będą miękkie . Doprawić . Podawać układając udka na warstwie ziemniaków z soczewicą posypane natką pietruszki i płatkami migdałowymi
Sarenka
msewka